free webpage hit counter
پنج شنبه , ۵ اسفند ۱۳۹۵
معماری
خانه » آموزش آشپزی » طرز تهیه خورش گشنیز

طرز تهیه خورش گشنیز

دستور پخت خورش گشنیز

آماده سازی: ۱۵ دقیقه
مدت انتظار: ۲ ساعت
مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه

مواد اولیه :

برای ۵نفر
روغنیک پیمانه
پیازیک عدد (بزرگ خرد شده)
سیر۱حبه (ریز شده)
گشنیز۱کیلوگرم (ساطوری شده)
سیب زمینی۳عدد
نمکبه میزان لازم
زعفرانیک قاشق سئپخوری (آب شده)
گوشتنیم کیلو
فلفل قرمز۱قاشق چایخوری
لیمو عمانی۴عدد

2703

 


خورش گشنیز یا آلوگشنیز خورشی خوشمزه و بسیار معروف در جنوب کشور و به خصوص اهواز است.این خورش در جنوب کشور به صورت خیلی تند سرو میشود.

طرز تهیه خورش گشنیز

مقداری از روغن را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می‌دهیم، سپس پیاز را به آن اضافه کرده، می‌گذاریم تا طلایی شود. سیر، ادویه‌، فلفل قرمز و گوشت را اضافه کرده و دو تا سه دقیقه دیگر هم می‌زنیم تا گوشت خرمایی رنگ شود. سه پیمانه آب افزوده و اجازه می‌‌دهیم تا گوشت بپزد. لیمو عمانی‌ها را سوراخ کرده و در یک پیمانه آب خیس می‌‌کنیم و پس از این‌که گوشت کمی پخت به آن اضافه می‌‌نماییم. گشنیز را در مقداری روغن تفت داده و در اواخر طبخ همراه با سیب‌زمینی‌ها به خورش می‌‌افزاییم. پس از ۴۵ دقیقه که خورش پخته شد و به روغن افتاد، نمک و زعفران را اضافه کرده و پس از کمی جوش زدن، خورش را از روی حرارت بر می‌داریم.


نکــات:

۱)این خورش در خوزستان آلو گشنیز نامیده میشود و منظور از آلو(سیب‌زمینی) است. چون در سال‌های بسیار دور سیب‌زمینی از هندوستان وارد کشور شده بود، در جنوب کشور با نام آلوزمینی نامیده می‌شد.
۲)این خورش در جنوب بسیار تند سرو میشود و مقدار فلفل آن بیش از میزان ذکر شده است.
۳)بهتر است این خورش را با کته سرو کنید.

همچنین ببینید

خورش با مایکروفر، پخت خورش فسنجان با مایکروفر

طرز تهیه خورش فسنجان در مایکروفر

در این بخش از آموزش آشپزی طرز تهیه خورش فسنجان در مایکروفر را برای شما کاربران …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

قالب وردپرس